13 srpna 2017

Zásadovost vs Zásaditost. Fejeton.


Zásadovost vs. Zásaditost.

Co vlastně mají společného tato dvě na první pohled souzvučná slova, ale ve skutečnosti jsou ze zcela odlišných oblastí našeho života? 
Zásadovost je jasně jedna z lidských vlastností (dalo by se říci, že pozitivní), zatímco zásaditost je termín ryze odborný, nejspíše patřící do světa chemie, většině lidí poněkud vzdáleném.
Určitý průnik množin by se tu však najít dal.
Předně se pojďme podívat na to, zda i zásaditost je pozitivní vlastnost. Podíváme-li se na to z hlediska například lidského zdraví, zcela jistě tomu tak je. Opakem zásaditosti je kyselost. A jak již mnozí odborníci v minulosti poznali a své poznání zveřejnili (např. Hypokrates nebo prof. Warburg, nositel Nobelovy ceny) zásadité prostředí v našem těle znamená zdraví, zatímco přemíra kyselin v našem těle znamená nemoc. Tedy důkaz o pozitivní vlastnosti zásaditosti je v tomto případě prokázána.
Jak se to projevuje dále, například na lidských vlastnostech na jejich jednání? Jistě jste již vícekrát zaznamenali rčení o někom, kdo se „tváří kysele“. Tady bychom si mohli odfajfkovat další důkaz o tom, že kdo se netváří kysele, je v podstatě zásaditý a tedy pozitivní.

No a poté máme už jen krůček k tomu prohlásit tato dvě slova jako symbiotická. Neboť kdo je zásaditý, je pozitivní. A kdo je zásadový, je také pozitivní. Matematicky tedy doloženo: ZÁSADITÝ = ZÁSADOVÝ.

Problém nastává v okamžiku, kdy nedbáme na zásady správné výživy a náš organismus tím postrádá zásaditost. V těle převládají kyseliny. Tím si jednak připravujeme vhodné prostředí pro vznik nemocí a druhotně dochází k tomu, že se tváříme kysele.

Proto: buďme ZÁSADOVÍ v tom, co jíme a pijeme, tedy především ZÁSADOTVORNÉ potraviny, tím si vytvoříme ZÁSADITÉ prostřední našeho organismu, tedy základní podmínku pro udržení zdraví, a současně se staneme ZÁSADOVÝMI 😊

Hezký zásadový den vám přeje
Miroslav Matucha
V Třemošnici 13. srpna 2017



Žádné komentáře:

Okomentovat